Het lakse onmenselijke gedrag van Buurtteams Vlissingen en Orionis : Een schrijnende realiteit….

Het Lakse Onmenselijke Gedrag van Buurtteams Vlissingen:
Een Schrijnende Realiteit....

In een maatschappij waarin solidariteit en zorg voor elkaar van vitaal belang zijn, zouden overheidsinstanties en hulpverleningsorganisaties als een baken van steun moeten fungeren voor degenen die het meest kwetsbaar zijn. Helaas blijkt het tegenovergestelde waar te zijn in het geval van Buurtteams Vlissingen. Hun lakse houding en gebrek aan empathie hebben geleid tot schrijnende situaties waarin mensen in nood onnodig lijden. Laten we eens dieper ingaan op deze verontrustende realiteit.

Het begint met het wachten, een eindeloze periode van onzekerheid voor degenen die snakken naar hulp. Mensen in nood worden aan hun lot overgelaten, vaak maandenlang, zonder enige vorm van ondersteuning. Terwijl ze worstelen met urgente problemen zoals het ontbreken van een uitkering, worden ze van het kastje naar de muur gestuurd, geconfronteerd met tegenstrijdige informatie en loze beloften. Het resultaat? Financiële wanhoop en ondraaglijke stress.

Maar het gaat verder dan alleen wachten! Buurtteams Vlissingen schittert ook in hun onvermogen om daadwerkelijke hulp te bieden wanneer deze het meest nodig is. Mensen worden aan hun lot overgelaten, zonder toegang tot de noodzakelijke financiële middelen om te overleven. Een simpele uitkering die vijf maanden op zich laat wachten, lijkt misschien een kleine verstoring voor sommigen, maar voor degenen die afhankelijk zijn van deze financiële steun, kan het rampzalige gevolgen hebben. Het resulteert vaak in het oplopen van schulden, het verlies van basisbehoeften en een diepgaande impact op de geestelijke gezondheid.

Als klap op de vuurpijl lijken de medewerkers van Buurtteams Vlissingen zelfs de meest elementaire vormen van professionaliteit en menselijkheid te missen. Telefoons die op mysterieuze wijze worden uitgeschakeld, zogenaamde burn-outs die dienen als excuus voor het vermijden van verantwoordelijkheid, en een schrijnend gebrek aan doorverwijzing naar andere medewerkers of instanties – het is een catalogus van nalatigheid die mensen in nood verder in de put duwt.

Maar wat misschien wel het meest ontmoedigend is, is het totale gebrek aan empathie dat Buurtteams Vlissingen tentoonspreidt. In plaats van te reageren op de erbarmelijke situaties waarin mensen zich bevinden, lijken ze onverschillig te zijn voor het leed dat ze veroorzaken. Voor hen zijn de mensen die hulp zoeken slechts nummers op een spreadsheet, geen individuen met gevoelens, behoeften en waardigheid.

Het is tijd voor verandering. Buurtteams Vlissingen moet ter verantwoording worden geroepen voor hun lakse gedrag en gebrek aan menselijkheid. Er moet dringend worden ingegrepen om ervoor te zorgen dat degenen die hulp nodig hebben deze tijdig en adequaat ontvangen. Empathie moet de kern vormen van elke interactie met mensen in nood, niet een optionele extra.

Bij Stichting Jurojin werken alleen maar mensen met een groot empathisch vermogen. Wij zetten door en regelen BINNEN 1 UUR TIJD MEER DAN BUURTTEAMS OP 5 MAANDEN !

Voor de hulpvraag waar het hier over gaat hebben wij inderdaad op tijd van 1 uur alles in gang gezet om deze persoon te helpen…..Buurtteams Vlissingen verschuilt zich achter allerlei smoesjes en gezwets en heeft deze persoon meer dan 4 maanden aan het lijntje gehouden. Geen brieven, maar alles via WhatsApp waardoor deze persoon ook in zijn rechten geschonden is ! Stichting Jurojin trekt zich er niks van aan, en gaat in de volle aanval. 

Inmiddels hebben wij Orionis dan ook gesommeerd om binnen 3 dagen een voorschot te verstrekken zodat deze persoon in zijn levensonderhoud kan voorzien. Zo niet zoeken wij de media op, en gaat de zaak naar een advocaat die dan tevens een dwangsom gaat eisen.

Daarnaast verwacht Stichting Jurojin een grondig onderzoek naar de redenen achter de vertragingen en nalatigheden binnen Buurtteams Vlissingen, evenals passende maatregelen om dergelijke situaties in de toekomst te voorkomen. 

Als samenleving moeten we streven naar een wereld waarin niemand aan zijn lot wordt overgelaten, waar hulp direct beschikbaar is voor degenen die het nodig hebben, en waar instellingen als Buurtteams Vlissingen behoren te dienen als toonbeelden van mededogen en effectiviteit, niet van nalatigheid en onverschilligheid. Laten we ons verenigen om deze visie te realiseren en een definitief einde maken aan het lijden dat wordt veroorzaakt door onverschilligheid van Buurtteams Vlissingen .

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *